Arendavad mänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

Kuidas valida lapsele arendavaid mänguasju?

Arutame koos, millised mänguasjad Teie last kõige paremini arendavad. Arendavad mänguasjad peavad alati olema kõrge kvaliteediga ja lapse vanusele vastavad.

Kui laps on noorem kui üks aasta, siis peaksid arendavad mänguasjad aitama oma keha tundma õppida. Seetõttu peaksid kõik mänguasjad olema suunatud motoorika ja tähelepanu arendamisele. Kõige paremini sobivad muusikalised mänguasjad võrevoodite jaoks, kõristid, eredates värvides närimisrõngad. Kui laps saab istumisega hakkama, siis saab anda talle valik mänguasju - plastmassist nukud, vildist arendavad mänguasjad, piiksuvad mänguasjad, massaažipallid. Selles vanuses omavad suurt tähtsust ka suurte piltidega raamatud ja muusikalised mänguasjad. Pidage meeles ka seda, et laps hakkab aktiivselt näitama oma individuaalsust esimese eluaasta paiku. Ta saab juba aru mida ta tahab ja mis on tema jaoks ebameeldiv.

BEEBIMÄNGUASJAD

Puidust arendavad mänguasjad on väga head lastele alatest esimesest eluaastast. Vaadates meie puidust arendavate mänguasjade valikut, leiate kindlasti midagi enda jaoks meeldivat.

Puidust mänguasjad

Lastele meeldib mängida olmeesemetega ning täiskasvanuid matkida. Teie laps võib hakata "lugema" nagu isa, "õpetama" nagu õde ja "kokkama" nagu ema. Seetõttu interaktiivsed mänguasjad on sellises olukorras väga kasulikud.

Arendavad mänguasjad lastele alates teisest eluaastast peaksid aitama lapsel loogilisi järeldusi tegema. Arendavad mänguasjad selles vanuses poistele: mänguautod, mängugaraažid, klotsid. Arendavad mänguasjad selles vanuses tüdrukutele peavad õpetama "kokkama", nukkude eest hoolitsema, nendele maju ehitama.

Tähelepanu peab pöörama ka loomevõime arendamisele: näppuvärvidega paberil joonistamine, viltpliiatsid, spetsiaalsed tahvlid.

Mänguasjad väikelastele

Arendavad mänguasjad lastele vanuses alates kolmest eluaastast peaksid arvesse võtma nii lapse arengutaset kui ka tema eelistused. Mõnele lapsele meeldib selles vanuses pliiatsite, viltpliiatsite ja värvidega joonistamine. Praegu meeldib paljudele lastele mängida ka plastiliini ja kineetilise liivaga. Teistele lastele on meelt mööda pusled ja pildiraamatud.

Mänguprotsess areneb neljanda ja viienda eluaasta vahel kiiresti. Oluline on õppida loogiliselt mõtlema, suhteid looma, reegleid järgima, hästi käituma, muutustega kohanema ja erinevatele probleemidele lahendusi leidma. Mängud on selles protsessis suureks abiks, sest nende abil matkib laps "täiskasvanu" reaalsust, nautides samal ajal ka mängu.

Arendavad mänguasjad

Olge oma lapse suhtes tähelepanelikud, et saaksite valida tema jaoks parimad mänguasjad. Fairy Kitteni veebipoest on üsna lihtne valida ja osta arendavaid mänguasju!