Puidust mänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

Milline on ohutu puidust mänguasi?

Kuidas osta turvalist puidust mänguasja?

Puidust mänguasjade kasvava populaarsusega, puidust mänguasjade ohutuse teadlikkus pole esmatähtis ainult ettevõtetele, kes mänguasju teevad või müüvad, vaid see on väga kasulik tarbijatele, kes otsivad oma koju ja perele hästi valmistatud ja ohutuid puidust mänguasju.

Puidust mänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

Puidust mänguasjad on plastmänguasjadega võrreldes ohutum valik ja pakuvad palju eeliseid, kuid on ka lõkse. Omades mõningaid teadmisi sellest, millele puidust mänguasjade ostmisel tähelepanu pöörata, saate veenduda, et ostetud mänguasjad on ohutud ja pole potentsiaalselt kahjulikud, tagades, et teie uued mänguasjad toovad teile palju aastaid rõõmustavat mängu.

Puidust mänguasjade ohutuse saab jagada kolmeks valdkonnaks; puit, konstruktsioon ja viimistlus.

 1) Puit - Mitte kõik puit pole hea puit

Esimene asi, mida vaadata, on puidu ohutus. Mitte kõik puidusordid ei sobi mänguasjade valmistamiseks. Mõni puit on nõrk ja mõni isegi üsna mürgine. Parimad puidust mänguasjad on valmistatud tahkest, kvaliteetsest ja madala mürgisusega puitmaterjalist.

 Komposiitpuit - nende puittoodete hulka kuuluvad nii vineer kui ka MDF puitlaastplaadid. Need on valmistatud väikestest puidutükkidest või puidutolmust, mis on kokku liimitud tahke puidutüki saamiseks. Sageli sisaldavad kasutatavad liimid toksilisi formaldehüüdipõhist vaiku, mis on teadaolev kantserogeen. Keskkonnasõbralikud valikud on saadaval, kuid enamik praegu turul olevaid tooteid sisaldavad erinevas koguses formaldehüüdi.

 Mürgine lehtpuit - kõik puidud töötlemisel tekitavad saetolmu, mis võib ärritada teie ülemisi hingamisteid, kuid pärast viimistlemist ja kinnitamist on enamik lehtpuitu väga ohutu. On alamhulk puite, mida liigitatakse kontakti sensibilisaatoriteks, kus tundlikele inimestele on teadaolevalt ärritavad mitte ainult tolm, vaid ka kokkupuutel puiduõli. Need puidud võivad ärritada silmi, ülemisi hingamisteid ja mõjutada närvisüsteemi. Mõned puidusordid, mida vältida, on vaher, mustpuu, kask, roosipuu, küpress, oleander ja lääne punane seeder.

 CCA-ga töödeldud puit - Puitu, mida töödeldakse kemikaali nimega Chromated Copper Arsenate, kasutatakse tavaliselt välitöödeks (tavaliselt on puit rohelise tooniga). See on arseenipõhine kemikaal ja kuigi CCA-toodete toksilisuse taseme üle on tugev arutelu, on ametlik soovitus, et lapsed peaksid pärast CCA-puiduga kokkupuutumist käsi pesema. Mänguasi, mis nõuab, et laps pärast mängimist käsi peseks, on rohkem kui murettekitav, seega tuleks seda parem vältida.

 Avendavad mänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

2) Ehitus - Mänguasja valmistamise läbivaatus

Juriidiliselt peavad kõik müügil olevad mänguasjad pakkuma vanusealaseid soovitusi. Mänguasjad võivad jaguneda kahte kategooriasse: alla 36-kuulistele ja üle 36-kuustele lastele. Vanusega seotud kaalutlused põhinevad peamiselt lämbumisohtudel.

 Suurus - vanasti varases lapsepõlves kasutasime kaamera filmirulli topsikut, et kontrollida, kas mänguasi on liiga pisike väikeste jaoks. Topsikuid peeti lapse hingamistoru suuruseks, nii et kui mänguasi sisse mahtus, ei andnud te seda väikestele lastele. Täna on meil tänu internetile üksikasjalikumad ressursid, kuid kõikidel turul olevatel mänguasjadel tuleb vanusealased soovitused seaduslikult märgistada.

 Tugevus - suurus on vaid osa probleemist, tugevus on teine, mida ​arvesse võtta. Väikesed lapsed viskavad, löövad ja seisavad sageli mänguasjadel ning kui need jõu mõjul purunevad, võivad purunenud tükid lämbumisohuks muutuda. Nii, et noorematele lastele mõeldud mänguasjad peavad olema tugevad ja suutma mängu ajal vastu pidada väikese lapse jõule. Õrnemad ja hapramad mänguasjad saab märgistada sobivaks vanematele lastele ja alla 36 kuu vanustele lastele sobimatuteks.

 Tisleritöö - Samuti on tähtis arvesse võtta, kuidas mängusi on ehitatud. Sisemised ühendused on mänguasjade puhul alati palju parem variant. Vältida tuleks väliseid metallist naelu, kruvisid ja hingesid, kuna need võivad iseenesest lahti tulla ja taas lämbumisohtu tekitada. Kõiki puitliiteid tuleks tugevdada kvaliteetsete puiduliimidega, mis on ka toiduklassis. Standardsed ehitusliimid ei sobi mänguasjade jaoks, kuna nad sisaldavad erinevates kogustes mürkaineid.

 Sile viimistlus - Hästi valmistatud puidust mänguasjad on hästi lihvitud. Karedad servad tuleks eemaldada. Viimane asi, mida üks laps soovib, on pinnud tema mänguasjast. Vaadake tähelepanelikult auke ja nende ümbruses olevaid alasid ning otsige teravaid servi.

 Montessori mänguasjad | Fairy Kitten Mänguasjapood

3) Viimistlus - Mittetoksilise ja toiduklassi tähtsus

Kvaliteetse, mittetoksilise viimistluse osas pole tõesti asendajaid. Värv ja lakid on mänguasja välispindadel need kohad, millega lapsed otseselt kokku puutuvad.

Kõik mänguasjade valmistajad peaksid hoidma oma mänguasjade valmistamisel kasutatud toodete MSDS (materjali ohutuskaart) sertifikaate.

 Värvid - Enamik inimesi on kursis värvides sisalduva plii ohuga. Kuid kaadmiumipigment on ka tõeline probleem. See on väga mürgine ja seda võib leida akrüül- ja vesivärvides. Samal ajal, kui plii sisaldus värvides on juba aastaid keelatud siin Austraalias, kunstnikukvaliteediga värvid võivad endiselt sisaldada kaadmiumi. Need värvid on mõeldud kunstiteostele, mitte mänguasjadele. Veenduge, et teie mänguasi oleks värvitud ainult mürgivaba, lapsesõbraliku värviga, et see oleks kaadmiumi- ja pliivaba.

 Lakid - vältige kõrgläikega säravaid puidust mänguasju, see on kindel märk sellest, et need on lakiga viimistletud. Estapoolid ja lakid on tavaliselt lahustite baasil valmistatud lakid, mis on mõeldud ehitamiseks, mitte mänguasjadeks valmistamiseks, mida kõige enam kasutatakse põrandate, uste ja mööbli jaoks. Kuigi saadaval on madalama mürgisusega veebaasil alternatiive, pole need siiski mõeldud lastele suhu panemiseks või potentsiaalselt närimiseks. Selle asemel rihtige toiduklassi kuuluvaid lakke. Kui see on ohutu toidu valmistamise pindadel, on see mänguasja jaoks ohutu.

 Lõppkokkuvõttes, mida odavam on teie mänguasi, seda vähem tõenäoline on, et selle ehitamisel kasutati kvaliteetseid puitmaterjale ja viimistlusmaterjale. Ostes kvaliteeti ei tähenda ainult seda, et teie mänguasjad kestavad kauem, see võib ka tagada, et mänguasjad, millega teie lapsed mängivad, on ka ohutud.

 Mängud lastele | Fairy Kitten Mänguasjapood

Punktid, mida meenutada puitmänguasja ostmisel

 Millisest puidust on mänguasi valmistatud - kas see on madala mürgisusega ja töötlemata?

Kas müüja on vanusesoovituse märkinud?

Kas on metallist kinnitusi?

Kas mänguasi on sile ja ääred ümarad?

Kas värv pole mürgine, plii- ja kaadmiumivaba?

Kas liim ja lakk on toiduklassist?