Puidust pusle on kõige paremini arendav mäng lastele | Fairy Kitten Mänguasjapood

Puidust pusle on kõige paremini arendav mäng lastele

Kas peaksid valima 18 tükiga pusle? Või on parem 26 tükiga? Aga mis peaks selle pildil olema?

 Nagu iga ostu puhul, võib ideaalse pusle valimine olla keeruline. Sa tead, et kui validvale mänguasja, ei pruugi sinu lapsele see hariv mänguasi meeldida. Või veel hullem, nad võivad seda kogemust vihata ja keelduda tulevikus uuesti pusle kokku panemisest.

 Kujuta ette, et annad 2-aastasele 100 tükiga pusle. Väikelaps ei tea, mida teha. Põhjus on selles, et enamikul selles vanuses väikelastel ei ole nii raske puslese lahendamiseks keskendumisvõimet, peenmotoorikat ega kognitiivseid oskusi.

 Igas vanuses lapsele sobiva pusle valimise võti on õige raskusastme leidmine. Lisaks tulevad mängu lapse huvid ja turvalisusega seotud mured. Aga kuidas saada selle kõigega hakkama?

Puidust pusle | Fairy Kitten Mänguasjapood 

Allpool on toodud mõned tegurid, mida tuleks arvesse võtta, mis kitsendavad sinu otsingut oluliselt, et saaksid leida oma lapsele sobiva pusle.

 Imikud saavad väga lihtsate puslega mängima hakata umbes 6 kuu vanuselt või siis, kui nad saavad iseseisvalt istuda.

Kõige väiksematele lastele on parimad pusled, milles on väga vähe tükke.

Ideaalis on beebile mõeldud pusle suur, paks ja umbes 3 tükist koosnev pusle. Nupupusled on selles vanuses lastele kõige sobivamad võimalused.

 Goki | Fairy Kitten Mänguasjapood

Populaarsetel beebipusle piltidel on loomad, geomeetrilised kujundid ja transport.

Imikud armastavad suure kontrastsusega pilte, kuna nende nägemine areneb jätkuvalt. Mustad ja valged triibud või eredad põhivärvid on suurepärased.

Puit on kõige noorematele lastele parim materjali valik, sest peaaegu kõik, mida imikud võtavad oma kätte, läheb neile otse suhu.

Sel põhjusel vali piisavalt suured pusletükid, et need ei seaks sinu last lämbumisohtu.

Umbes 2-aastaselt saavad lapsed, kellel on puslede kasutamise kogemus, hakata töötama 5–16-osaliste pusledega, millel on suured tükid. Pilt peaks olema lihtne, kuid särav ja selge. Eelistatakse ka suurt kontrastsust.

 Puidust pusle | Fairy Kitten Mänguasjapood

Sõltuvalt sinu lapse arengust proovi valida suuremate tükkidega puidust pusle, et minimeerida väikeste osade tõttu lämbumise võimalust.

 Sellised pildid, kus on loomad või elupaigad, nagu džunglid, ookeanid, mäed või kõrbed, on väikelastele suurepärased võimalused. Meeldivad on ka muud teemad, nagu veoautod, paadid või lennukid.

 Selles vanusevahemikus on pusled heaks valikuks. Tükkidest väiksemad osad nõuavad, et lapsed harjutaksid näppudega haarama näpitsa kujul, mis on hea käekirja ja värvimise jaoks oluline oskus.

3-aastaseks saades saavad lapsed hakkama veelgi suurema väljakutsega, sealhulgas 24-tükilise puidust puslega.

Vanemad lapsed (u. 4-aastased) naudivad kuni umbes 48 tükist koosnevaid puidust puslesid, mis on keskmise suurusega. Huvitavad tükivormid on lõbusad ka selle rühma lastele.

 Selles etapis on endiselt ideaalsed suure kontrastsusega pildid, millel on palju erksaid värve ja selgelt välja toodud kujud. Nii raamita kui ka raamiga pusled on suurepärased.

 Tundub, et selles vanuses lastele meeldivad ristkülikukujulised pusled ja põrandal töötamine. Tükid on ka suured ja neid on lihtne käsitseda. Pusle suurus on lastele väga muljetavaldav, jättes neile tõelise saavutustunde, kui nad on selle lõpetanud.

 Puidust pusle | Fairy Kitten Mänguasjapood

Mis puudutab pilte, siis koolieelikud armastavad peaaegu alati loomateemalisi puslesid. Mõned muud head pildid hõlmavad veoautosid ja transporti, karikatuure, müütilisi olendeid, nagu draakonid ja ükssarved, dinosaurused ja kosmos.

 Neid tegureid arvesse võttes on sul lihtsam valida oma lapsele ideaalne pusle. Seejärel on sul hea meel vaadata, kuidas nad sellele harivale mängule lõbuga kaasa löövad. See aitab neil õppida paljusid olulisi eluks vajalikke oskusi, nagu probleemide lahendamine ja keskendumine.